• Laat uw paardendekens wassen zoals het hoort, door dekenwasserij Montfoort. 

 • Tips

   

  – Laat minstens eenmaal per jaar de deken wassen.

  – Ons advies is om dit direct na het winterseizoen te doen, zodat mest en urine niet te veel tijd krijgen om in de stof te trekken. Dit verlengt de levensduur van uw paardendeken.

  – Dekens absorberen zweet, vuil, mest en urine dit is een voedingsbodem voor bacteriën en daarom slecht voor uw pony of paard.

  – Het niet wassen van uw deken zal leiden tot uitdrogen van het dekenmateriaal. Daardoor zal de deken sneller scheuren en verliest deze zijn waterafstotende vermogen.

  – Ons advies is om uw regendeken minimaal één keer per jaar waterafstotend te maken. De waterafstotende laag slijt en wordt na verloop van tijd steeds dunner.

  – Paardendekens die nat weggelegd worden gaan schimmelen en stinken. Leg uw deken dus nooit nat weg. Schimmelplekken kunnen gaten veroorzaken in uw deken tijdens het wassen. Het kan zelfs zo zijn dat ook de stank niet helemaal uit uw deken verdwijnt.

  – Als u grote partijen deken wilt laten wassen is het plezierig als daar tijdig goede afspraken voor worden gemaakt.

  – De basis voor een goede waterafstotende deken is echter altijd het materiaal waarvan de deken is vervaardigd en natuurlijk de staat van de deken

  Reactie's


  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *