• Wassen & Drogen

  Uw dekens worden met de grootste zorg en volgens wasvoorschrift gewassen en gedroogd. Onze machines worden niet volgepropt, zodat uw paardendekens de mogelijkheid krijgen om schoon te worden.

  Paardendekens en dekjes met witte haren worden apart gewassen en gedroogd. Na het wassen van de paardendekens worden de haren zoveel als mogelijk verwijderd. (zonder meerprijs)

  Typisch voorbeeld van deken te laat wassen.

  Deze foto collage laat duidelijk zien wat er mis kan gaan als u uw deken te laat wassen. Laat u deken regelmatig wassen, om zo uw deken te beschermen tegen urine en mest.
  Deze deken is erg vuil en zelfs beschimmeld aan de binnenkant van de staartflap. Dit heeft tot gevolg dat de coating (teflon in het geval van deze deken) die de waterdichtheid van de deken verzorgd kapot gaat.

  U kunt dit ook goed zien op de zogeheten “zeikflap”. Dit is de rand aan de zijkant van de deken daar waar de voering stopt. Hier zijn gaatjes ontstaan door de inwerking van mest en urine ed en slijtage door het gebruik. Deze teflon laag zit in het geval van deze deken ook onder de (fleece) voering van de deken.

  Over het resultaat van de buitenkant zijn we redelijk tevreden, maar we kunnen niet zien hoe de conditie van de teflon laag is onder de fleece voering.

  Ons advies dus: met een extra wasbeurt gaat uw deken langer mee.

  Waterdichtheid van paardendekens

  De hoeveelheid water die tegengehouden kan worden verschild per deken/merk. Dit wordt aangegeven in 2000 tot 3000 mm. Hoe hoger het getal hoe langer de deken veel water kan verwerken.
  De waterdichte laag zit aan de binnenkant van de deken, en niet aan de buitenkant hetgeen veel gedacht wordt. De deken heeft aan de buitenzijde vaak wel een impregneer laagje gekregen om de buitenkant wat vuil/waterafstotend te maken. Dit laagje slijt tijdens het gebruik van de deken en het is aan te raden dit bij elke was beurt te herstellen. Op deze manier dringt vuil en water toch iets minder in de deken.

  Aan de binnenzijde van de buitenstof zit een coating. Deze coating zorgt ervoor dat uw paardendeken dus waterdicht is. Als deze coating kapot gaat zal de deken water gaan doorlaten. Dit kan komen door heel veel verschillende oorzaken zoals bijten van andere paarden, schuren ed. Daarnaast gaat ook de leeftijd en het onderhoud van de deken een rol spelen (bv verkeerd wassen) Ook is de ene deken de andere niet, dus de kwaliteit van de deken is zeer belangrijk.
  Wanneer deze coating kapot is kun je die niet meer herstellen. Ook niet met de vuil/waterafstotende behandeling die een wasserij kan doen. Een deken waarvan de coating nog geheel intact is (echter dit kan men niet zien)zal dus na een wasbeurt nog waterdicht zijn.

  Doordat het altijd onzeker is hoe de conditie is van een deken is kan een wasserij nooit garantie geven op een waterafstotende behandeling. De vuil/waterafstotende behandeling die een wasserij kan geven zorgt er dus voor dat de buitenkant van de deken minder snel vuil en water opneemt.

  Drogen

  Uw dekens worden gedroogd op speciaal ontworpen droogrekken zodat ze “natuurlijk” gedroogd worden. Voordeel hiervan is dat uw dekens lekker fris blijven ruiken en er geen krimp zal ontstaan.

  De paardendekens worden na het drogen in een doorzichtige folie verpakt. Op deze wijze kunt u uw deken netjes stofvrij opbergen, totdat u deze weer in gebruik neemt.

  Kwaliteit en persoonlijke service staan bij ons voorop!

  Reactie's


  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *